Navegando por Autor "Dian, Paulo Henrique Moura"
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Item Boletim Técnico da Produção Animal, 1 / Universidade Camilo Castelo Branco : quelatos na suplementação de ruminantes(Universidade Camilo Castelo Branco, 2012) Dian, Paulo Henrique Moura; Melo, Gabriel Maurício Peruca de; Bertipaglia, Liandra Maria Abaker; Brennecke, Käthery; Pereira, Thiago Natalino Marcondes; Lopes, Renan Luiz RodriguesItem Boletim Técnico da Produção Animal, 11 / Universidade Camilo Castelo Branco : grãos secos de destilaria com solúveis (DDGS) na alimentação de ruminantes(Universidade Camilo Castelo Branco, 2014) Buosi, João Paulo; Dian, Paulo Henrique MouraItem Boletim Técnico da Produção Animal, 17 / Universidade Camilo Castelo Branco : comparações de metodologias para pré-secagem de amostras em forno micro-ondas(Universidade Camilo Castelo Branco, 2016) Magno, Henrique; Brennecke, Käthery; Bertipaglia, Liandra Maria Abaker; Dian, Paulo Henrique Moura; Lima Filho, Heleno A. deItem Boletim Técnico da Produção Animal, 18 / Universidade Camilo Castelo Branco : micronutrientes na cultura da cana-de-açucar(Universidade Camilo Castelo Branco, 2016) Dias, Deividi Rodrigo; Brennecke, Käthery; Bertipaglia, Liandra Maria Abaker; Dian, Paulo Henrique Moura; Melo, Gabriel Maurício Peruca de; Lima Filho, Heleno A. deItem Boletim Técnico da Produção Animal, 2 / Universidade Camilo Castelo Branco : boas práticas de ensilagem(Universidade Camilo Castelo Branco, 2012) Brennecke, Käthery; Dian, Paulo Henrique Moura; Bertipaglia, Liandra Maria Abaker; Soares, Vando Edésio; Simões, Thiago Rossi; Lima, Valdique Gilberto deItem Boletim Técnico da Produção Animal, 28 / Universidade Brasil : manejo de colméias e produção de mel(Universidade Brasil, 2017) Bertipaglia, Liandra Maria Abaker; Melo, Gabriel Maurício Peruca de; Melo, Wanderley José de; Dian, Paulo Henrique Moura; Santos, Cleverson Oliveira dosItem Boletim Técnico da Produção Animal, 37 / Universidade Brasil : o comportamento animal como ferramenta no manejo de bovino: zona de fuga e ponto de equilíbrio(Universidade Brasil, 2018) Brennecke, Käthery; Bertipaglia, Liandra Maria Abaker; Dian, Paulo Henrique Moura; Cataneo, José Vanor; Andreatta, Wagner VianaItem Boletim Técnico da Produção Animal, 5 / Universidade Camilo Castelo Branco : nutrição de bezerros de corte – CREEP FEEDING(Universidade Camilo Castelo Branco, 2013) Dian, Paulo Henrique Moura; Casale, Daniele Sleutjes; Brennecke, Käthery; Soares, Vando EdésioItem Boletim Técnico da Produção Animal, 58 / Universidade Brasil : produção de bovinos: a importância da ambiência térmica.(Universidade Brasil, 2020) Brennecke, Käthery; Pereira, Luiz Arthur Malta; Dian, Paulo Henrique Moura; Orlandi, Cassia Maria Barroso; Souza, Natanael de; Santos Junior, Ismael dos; Holanda, Maria Crisane Firmino deItem Boletim Técnico da Produção Animal, 6 / Universidade Camilo Castelo Branco : terminação de cordeiros em confinamento(Universidade Camilo Castelo Branco, 2013) Dian, Paulo Henrique Moura; Casale, Daniele Sleutjes; Melo, Gabriel Maurício Peruca de; Bertipaglia, Liandra Maria AbakerItem Boletim Técnico da Produção Animal, 8 / Universidade Camilo Castelo Branco : resíduo industrial do processamento do tomate na produção animal(Universidade Camilo Castelo Branco, 2013) Bertipaglia, Liandra Maria Abaker; Melo, Gabriel Maurício Peruca de; Sakamoto, Marcia Izumi; Dian, Paulo Henrique Moura; Bertipaglia, Letícia Abaker; Nocenzo, Heitor; Tremarin, Jandrei; Clapis, ArianeItem Boletim Técnico da Produção Animal, 9 / Universidade Camilo Castelo Branco : farelo de glúten de milho 21 na alimentação de equinos(Universidade Camilo Castelo Branco, 2014) Dian, Paulo Henrique Moura; Carrera, Célia Maria CastanhaItem Características qualitativas da silagem de híbridos de milho com tecnologia VT PRO 2.(Universidade Brasil, 2019) Horbach, Ana Paula S. de Lazari; Dian, Paulo Henrique MouraItem Cisticercose, fasciolose e hidatidose em bovinos abatidos na região centro-oeste do estado de São Paulo(Universidade Brasil, 2016) Hubener, Eduarda; Dian, Paulo Henrique MouraItem Composição bromatológica e digestibilidade in vitro de grãos secos de destilaria com solúveis(Universidade Brasil, 2017) Buosi, João Paulo Fernandes; Dian, Paulo Henrique MouraItem Concentração inibitória e bactericida mínima de ácidos orgânicos, associados ou não, frente à Escherichia coli e Salmonella spp.(Universidade Brasil, 2019) Rosique, Priscila E.; Dian, Paulo Henrique MouraItem Desempenho zootécnico e financeiro de bovinos confinados com acesso a diferentes áreas de sombreamento e a pleno sol(Universidade Brasil, 2018) Santos, Marcela Casemiro Borges dos; Dian, Paulo Henrique MouraItem Fontes e níveis de vitaminas e minerais na deposição de gordura intramuscular e qualidade da carne em novilhas Angus x Nelore(Universidade Brasil, 2024) Ferraz, Lenita Pompeo; Dian, Paulo Henrique MouraThe experiment aimed to evaluate the effect of premixes containing different sources and levels of trace elements and vitamins on intramuscular fat deposition and meat quality in crossbred Angus x Nelore heifers. Forty-two females weighing approximately 358 kg and aged 13 to 26 months were divided into three experimental groups of 14 animals each: Treatment A (Control) – standard level of vitamins A, D and E; without vitamins in the B and C complex; selenium and zinc in inorganic forms; Treatment B - without vitamin A, vitamin D at a reduced level and vitamin E at a higher level; without vitamins in the B and C complex; zinc (same level as treatment A) and selenium at a reduced level, in organic forms; and Treatment C - without vitamin A, vitamin D at a reduced level and vitamin E at a higher level, with vitamins in the B and C complex; selenium and zinc (level of treatment B) in organic forms. The animals were weighed biweekly and consumption was monitored daily by pen. Ultrasound measurements were performed at the beginning and end of the experiment. Meat quality analyses were performed after slaughter. Overall, weight gain results were similar among the 3 experimental groups. Mean delta marbling was numerically higher for treatment C compared to the others. The highest b* value was observed for treatment C, not significantly different from A, but tending to be different from B. Treatment C had the highest number of carcasses classified as having the highest grades (Treatment A: 38%, Treatment B: 31%, Treatment C: 58%). For animals with low initial levels of marbling measured by ultrasound (<3.35), Treatment C tended to provide a higher mean USDA score at the end compared to Treatment A (+1.4 points), and Treatment C tended to have higher total fat content in the rib eye. The cost of the formula was the highest for treatment C and the lowest for treatment A. However, considering a special carcass grading program for the Angus breed (Brazilian Gold Program) and the extra payment of this program (10% bonus), Treatment C provided the highest number of carcasses that could be graded and receive extra revenue.Item Germinação de sementes de Urochloa híbrida cv. Mulato II sob diferentes doses de bioestimulante(Universidade Brasil) Brennecke, Kathery; Dian, Paulo Henrique Moura; Bertipaglia, Liandra Maria Abaker; Catânio, José Vanor Felini; Santos, Anderson Braun dos; Narezzi, Farício AzevedoItem Inclusão de polpa cítrica em dietas de grão inteiro de milho no confinamento de novilhos.(Universidade Brasil, 2019) Souza, Eduardo Freire de; Dian, Paulo Henrique Moura